A moim zdaniem żadnego zespołu nie powinno się porównywać z innym zespołem. Bo każdy jest inny i wyjątkowy na swój sposób.
Co innego "gwiazdy" popu, które co jakiś czas coś od innej "gwiazdy" ściągną i wtedy jest dyskusja kto to pierwszy wymyślił, a kto ściągną.
Szczytem głupoty jest porywanie The Rasmus z Jonas Brother chociażby ze względu na fakt, że "szczyt" ich popularności to róznica kilku ładnych lat, w czasie których dość mocno zmieniła się kultura popularna.
To tak jakby porównywac ze sobą The Beatles i Robbiego Williamsa
A moim zdaniem żadnego zespołu nie powinno się porównywać z innym zespołem. Bo każdy jest inny i wyjątkowy na swój sposób.
Co innego "gwiazdy" popu, które co jakiś czas coś od innej "gwiazdy" ściągną i wtedy jest dyskusja kto to pierwszy wymyślił, a kto ściągną.
zgadzam się w pełni; dla mnie nie istnieje takie coś jak porównanie, bo jak można porównywać dwie rzeczy które są całkowicie od siebie odmienne; i mówię to też ogólnie, można wyszukiwać podobieństwa i różnice w tej samej kwestii ale żeby tak z zimną krwią po całości do dla mnie nie do przyjęcia...
_________________ "(...) I died in my dreams (...)"
The Rasmus ..
Naszych, kochanych chłopaków zaczęli porównywać do ... Tokio Hotel
Wujek google wie wszystko...xD
Więc wpiszcie sobie The Rasmus vs. Tokio Hotel ... o.O
_________________ Ty jesteś tam,gdzie mnie nie ma,ale jesteś zawsze ze mną..tęsknię
Wysłany: 29-07-10, 08:58
Didi napisał/a:
The Rasmus ..
Naszych, kochanych chłopaków zaczęli porównywać do ... Tokio Hotel
Wujek google wie wszystko...xD
Więc wpiszcie sobie The Rasmus vs. Tokio Hotel ... o.O
O zgrozo, świat się do góry d*pą odwraca
_________________ >> Otwórz moje oczy, pozwól mi siebie zobaczyć <<
Wysłany: 30-07-10, 09:39
LoveLauri napisał/a:
mnie też to wnerwia ale co zrobić i tak naszym chłopakom nigdy nie doruwnają
Właśnie, choćby nie wiem jak się starali to nie mają szans z naszymi chłopakami. To przykre i żałosne, że TH nie są kreatywni, tylko bazują na twórczości innych zespołów, cóż szkoda mi ich.
_________________ >> Otwórz moje oczy, pozwól mi siebie zobaczyć <<
Wiek: 14 Dołączyła: 23 Lut 2010 Posty: 604 Skąd: z Francji : )
Wysłany: 30-07-10, 14:36
Jest wiele zespolów, które kariere zyskaly dzieki wspieraniu sie utworami innych, wiec ja akurat sie nie dziwie.
Porównanie naszych z TH zaczelo sie od jakies ich piosenki, której poczatek byl ewidentnie poczatkiem Not like the other girls i tu jest pies pogrzebany.
Ludzie, którzy jakkolwiek porównywali twórczosc TR i emo-hotelowców zapewne popelnili juz samobójstwo
wnerwia mnie to,że TH nie potrafią nic swojego wymyślić tylko od TR melodie kopiują :/
przepraszam bd, ale faktycznie może skopiowali, gdyz melodia jest taka sama tylko w innej tonacji... u Rasmusów melodia ta przewija się przez refreny, natomiast u chłopców z TH rozpoczyna tylko utwór.... uważam, że jeśli Lauriego i spółkę mało to obeszło to i nam, fanom powinno to zwisać leb też jak kto woli cieszyć się że TR ma uznanie woczach TH XD
anamotylek19 napisał/a:
Właśnie, choćby nie wiem jak się starali to nie mają szans z naszymi chłopakami. To przykre i żałosne, że TH nie są kreatywni, tylko bazują na twórczości innych zespołów, cóż szkoda mi ich.
ja się zastanawiam ile znasz utworów TH skoro tak się wypowiadasz??? strzelę że 3 : Schrei, Durch den Monsun i 'splagiatowane' Spring nicht (?) hmnnn... szkoda że takie ciężkie oskarżenia mimo że nie zna się i nie śledzi się poczynań zespołu
nie mam pojęcia dlaczego niektórzy tak bardzo ich nienawidzą i zawsze obrzucają błotem skoro tak naprawdę ich życiem wcale się nie interesują.... muzyka ? rzecz gustu jednym się podoba innym nie !!! moi znajomi gdyby spróbowali oceniać moje ukochane zespoły po tym czy im się podoba to co tworzą czy nie to by Rasmusi byli, niestety wyzywani przezwiskami naszczęście oni nie są tacy jak co niektórzy TUTAJ !!! co wam nie pasuje??? Bill i jego image ??? to że się maluje ??? nie tylko On... Lauri też, w mniejszych ilościach ale też obca mu nie jest kredka.... Bill może przesadza wg. niektórych ale jak jemu w tym dobrze to niech chłopak robi co chce.... a szkodzi wam jakoś jego wygląd??? poza tym TH z tego co mi wiadomo działa w akcjach humanitarnych itp. oddają na aukcje swoje rzeczy... ktoś powie że mogą mieć wiele takich rzeczy. to jest fakt, ale nie każda gwiazda tak też robi, więc jak na moje to jest plus dla TH
TR i TH nie można porównywać (również innych zespołów) bo każdy jest inny, jedyny w swoim rodzaju i każdy tworzy tak jak czuje to siedzi już w człowieku.... a niepradwą jest że TH i TR totalnie się różnią... otóż oba zespoły zaczynały być sławne (na inną skalę) kiedy mieli średnio 15 - 16 lat i oba zespoły uwierzyły w swoje marzenia i to jest piękne i warte docenienia ktoś może nie przepadać za ich muzyką ale nie należy (tak sądzę) opluwać od razu
takie jest moje zdanie, staram się tego trzymać i nie obrzażać nikogo bo sama nie życzę sobie żęby ktoś mnie wdreptywał w ziemię, tym bardziej nieznajomy.... ja nawet jeśli nie lubię dody to staram się jej nie obrażać (wyjątkiem jest Angelina Joli, ale mogę podać KONKRETNE argumenty).... co do TH to żadnym argumentyem nie jest że są gejami, bo nawet jesli by byli to **uj cię to obchodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum